Zo schiet je de mooiste foto’s in de sneeuw

Als de decembermaand aanbreekt, dan kunnen we natuurlijk sneeuw verwachten. Die witte oase buiten maakt de kerstdagen niet alleen leuker. Het levert ook prachtige foto’s op. Het fotograferen in de sneeuw vergt alleen wel wat moeite. Daarom geven we in dit artikel wat tips, zodat jij de mooiste foto’s kunt schieten in de sneeuw dit jaar. Hopelijk kun je met de kerst de tips al tot uitvoering brengen.

Foto's Maken in de Sneeuw

Koop een sportcamera

Wil je al jouw avonturen op wintersport vastleggen? Dan kun je beter kiezen voor een sportcamera. Een van de bekendste is de GoPro. Dat is een actioncam, die je gemakkelijk kunt bevestigen aan je uitrusting. Je maakt deze bijvoorbeeld vast aan je helm of jas, om vanuit jou gezien alle uitzichten te filmen. 

Als je juist alle trucs wil vastleggen, dan kun je de camera beter bevestigen aan jouw snowboard of ski’s. Een andere optie is om de GoPro of andere actioncam te overhandigen aan een ander. Deze persoon kan dan vanuit zijn perspectief filmen hoe jij van de pistes raast. Dan heb je nog wat herinneringen om op een later moment terug te kijken. 

De camera kun je overigens ook gebruiken voor het schieten van foto’s. Zo kun je mooi een leuke groepsfoto schieten. Dan heb je nog een mooie vakantiefoto, waar iedereen een aandenken aan heeft. Na het uploaden op je laptop, kun je de foto in kwestie met iedereen delen. Die krijgt vast een mooie plek in vele fotoboeken. 

Gebruik een statief

Het is aan te raden om voor het maken van foto’s altijd een statief te gebruiken. Hierdoor zorg je ervoor dat een foto recht genomen wordt. Let er daarom ook op dat het statief stabiel staat, voordat je begint met het schieten van foto’s. 

Een statief zorgt er ook voor dat je geen last hebt van tril onscherpte. Als er sneeuw ligt, betekent dat natuurlijk dat het vriest. De kans dat je gaat trillen bij het schieten van een foto is dan ook heel erg aanwezig. Een statief komt dus zeker van pas en is een van de tips die je goed kunt gebruiken. 

Gebruik geen beeldstabilisatie

Bij het schieten van foto’s in de sneeuw kun je maar beter de beeldstabilisatie uitzetten. Vooral als je toch al een statief gebruikt. Je hebt zo’n stabilisatie dan helemaal niet nodig. Ook al moet zo’n functie voor een stabiliteit zorgen. Vaak werkt het inschakelen van de functie zo, dat deze juiste onnodige trillingen veroorzaakt. 

Voor de zekerheid kun je deze functie beter niet gebruiken. Je hebt deze immers niet nodig en zonder krijg je juist vele mooiere foto’s. Een statief gebruiken is in dit geval voldoende om de mooiste foto’s te creëren. 

Gebruik een polarisatiefilter

In plaats van een beeldstabilisatie functie kun je beter gebruik maken van een polarisatiefilter. Deze zorgt er namelijk voor dat de kleuren in jouw beeld nog sterker worden op de foto. Door de filter in te stellen heb je geen last van reflectie van de sneeuw. Ook zorg je met deze filter ervoor dat de lucht bijvoorbeeld een diepere blauwe kleur krijgt. Kleuren komen dus veel beter naar voren als je gebruik maakt van een polarisatiefilter. 

De beste sneeuwfoto

Je hebt nu een aantal tips kunnen verzamelen, die jou gaan helpen om de mooiste sneeuwfoto’s te maken. Je weet waar je op moet letten. De tips kun je meteen uitproberen tijdens het jaarlijkse sneeuwgevecht of andere kersttradities in de sneeuw die jullie hebben. Nu nog hopen dat we dit jaar mogen genieten van een witte kerst. Al is een dik pak sneeuw op een ander moment ook heel welkom. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *