5 tips om de beste vakantiefoto’s te maken met je smartphone

Vakantiefoto’s Maken Met Je Smartphone

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is de kans groot dat je een hoop foto’s gaat nemen met je smartphone. Vakantiefoto’s zijn een mooie manier om herinneringen te bewaren voor later en om het thuisfront te laten zien waar je geweest bent en wat je gedaan hebt. Iedereen kan foto’s maken met een smartphone, maar met de juiste aanpak zorg je voor foto’s van hoge kwaliteit. Hieronder lees je vijf tips voor de beste vakantiefoto’s zodat mensen nauwelijks geloven dat je foto’s echt met een mobiele telefoon zijn genomen.

De regel van derden

Bij het maken van vakantiefoto’s is het belangrijk om een goede compositie te kiezen en de regel van derden kan je hierbij helpen. Je deelt het beeld op in negen fictieve vlakken, wat op de meeste smartphones als raster weergegeven kan worden. Je let er bij het nemen van de foto op dat het belangrijkste onderwerp op een van de lijnen staat of juist precies in het midden van de foto. Let erop dat je scherpstelt op het juiste onderwerp en dat de natuurlijke lijnen in het beeld ook recht op de foto komen. Zo loopt de horizon bijvoorbeeld gelijk met de lijnen en niet schuin.

Gebruik een statief

Om een goede foto te nemen is het belangrijk dat je de camera stil houdt. Zo kan de lens het beste focussen en krijg je het scherpste resultaat. Om betere foto’s te maken met je smartphone kun je gebruik maken van een statief. Er zijn speciale statieven voor mobiele telefoons op de markt, die je makkelijk neer kunt zetten. Zo weet je zeker dat de camera niet beweegt tijdens het nemen van de foto. Sommige statieven zijn flexibel en kunnen aan bomen, hekjes of andere bouwwerken vastgemaakt worden. Zo neem je overal de scherpste foto’s.

Zelfontspanner gebruiken

Ben je alleen op vakantie en wil je leuke reisfoto’s waar je zelf ook op staat? Dan is de zelfontspanner je beste vriend. Je stelt een tijd in op je mobiele telefoon, bijvoorbeeld vijf of tien seconden. Nadat je op de knop hebt gedrukt, heb je dan nog vijf of tien seconden om te poseren op de juiste plek. Zo krijg je prachtige vakantiefoto’s en heb je niet alleen maar selfies van je reis. De zelfontspanner is ook ideaal voor groepsfoto’s, zodat iedereen op de foto staat en er niet één iemand mist omdat hij of zij de foto neemt. Zelfontspanner werkt het beste in combinatie met een statief.

Vermijd de flits en zoomen

Het kan verleidelijk zijn om een foto met flits te nemen, omdat je daar een betere belichting door denkt te hebben. Echter, foto’s die met flits genomen zijn, zijn vaak minder mooi. Vooral het gebied waar de flitslamp direct op schijnt, is erg licht en de rest van de foto blijft donkerder. Overdag gebruik je dus nooit een flits en ’s avonds alleen als het anders te donker is. Ook inzoomen kun je het beste vermijden, omdat de kwaliteit van de foto er hard op achteruit gaat. Je kunt beter een foto nemen zonder in te zoomen en de gemaakte foto bijsnijden tot het juiste formaat.

Het gouden uur

Tijdens je vakantie wil je het liefste foto’s nemen op de mooiste plekken. Om uit te vinden waar je het beste naartoe kunt, kun je gratis reisgidsen voor je bestemming downloaden. Zo heb je een goed overzicht van de beste fotospots. Het beste moment op de dag om naar zo’n locatie toe te gaan is tijdens het gouden uur. Dit is het laatste uur voor de zon ondergaat en dat zorgt voor een gouden gloed. Deze foto’s hebben gegarandeerd geen filter nodig, omdat het natuurlijke licht al prachtig is. Je kunt je foto’s ook in de ochtend nemen als de zon net is opgekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.