Trouwkaarten maken: tips en tricks

Trouwen

Ga je binnenkort trouwen? Dan moet je waarschijnlijk nog tal van zaken regelen zoals de cateraar, je trouwkleed, de gastenlijst … Tussen alle heisa door zou je misschien nog iets heel belangrijks vergeten: je trouwkaarten! Ontdek hieronder de beste tips en tricks voor het maken van een geslaagde trouwkaart.

Maak het persoonlijk: kies voor een fotokaart

Je huwelijk is volgens velen de mooiste dag uit je leven. Die fantastische gebeurtenis wil je dus delen met zoveel mogelijk vrienden en familie. Trouwkaarten zijn dus een superessentieel onderdeel van je huwelijk.

De trouwkaart van jullie huwelijk is sowieso persoonlijk maar je kan het nog persoonlijker en unieker maken door een mooie foto van jullie 2 op de kaart te plaatsen. Voeg een tekst toe en leuke kaders of kies voor een bestaand ontwerp en voeg daar jullie foto aan toe.

De foto die je kiest voor jullie trouwkaarten, kan je ook gebruiken voor het ontwerp van een bewaardoos. Bestel een leuke bewaardoos met foto voor het bewaren van je trouwkaart, al jullie huwelijksfoto’s en natuurlijk de felicitaties voor jullie huwelijk die jullie gaan ontvangen van gasten!

Maak op voorhand een gastenlijst en draaiboek

Het verloop van de dag van jullie huwelijk wordt opgenomen in een draaiboek. Het is belangrijk dat je deze info voorhanden hebt wanneer je je huwelijkskaarten maakt. De tijden van de ceremonie, receptie en het avondfeest dien je uiteraard mee te delen aan je gasten. Heb je deze al bepaald? Fijn! Dan kan je deze info mee op de trouwkaart zetten.

Ook de gastenlijst samenstellen, doe je best voor je kaarten ontwerpt. Misschien nodigen jullie wel heel veel mensen uit en wil je sommige gasten uitnodigen voor het diner en anderen pas voor het dansfeest, later op de avond. Maak je deze selectie op voorhand, dan kan je 2 soorten uitnodigingen maken.

Bestel je kaarten op tijd

Wacht niet te lang met het maken en bestellen van je trouwkaarten. Na ontvangst van de kaarten, moet je ze namelijk ook nog adresseren en opsturen. En je wil natuurlijk dat er zoveel mogelijk van je gasten aanwezig kunnen zijn. Iedereen op tijd een kaart sturen is dan ook heel belangrijk!

Om er zeker van te zijn dat je vrienden en familie een plekje vrijhouden in hun agenda, kan je natuurlijk ook op voorhand save-the-date-kaartjes sturen. Zo is iedereen alvast op de hoogte van de huwelijksdatum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.