Zo maak je de beste foto’s tijdens kerst

Er wordt vaak gezegd dat je beter kunt genieten van het moment, dan door er foto’s van te maken. Toch zijn we het daar niet helemaal mee eens. Foto’s staan namelijk voor herinneringen. Het is zo waardevol om die over een aantal jaren weer te bekijken en terug te denken aan dat mooie moment. Zorg daarom dat je deze kerst eens mooie foto’s schiet van de familie, voordat je er de kans niet meer voor krijgt. We geven tips om de beste foto’s te maken, voordat je er te laat mee bent.

Foto's Maken Tijdens Kerst

Een goede camera

Dat is toch wel het geheim van de beste foto’s. Je moet altijd een goede camera hebben. Vroeger was dat een fototoestel, tegenwoordig kan dat ook jouw telefoon zijn. Het is maar net waar je zelf de voorkeur voor hebt. Als we het over kwaliteit hebben, dan zijn de meeste nieuwe telefoons zeer geschikt om betere foto’s te schieten. 

Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Vroeger lieten we allemaal foto’s ontwikkelen en dat kan nu nog steeds. De wegwerp camera zijn weer helemaal populair. Het geeft een nostalgisch gevoel, wat misschien juist heel goed past bij deze kerst. 

Bovendien zijn er natuurlijk ook nog altijd de polaroid camera’s. Ook deze zijn weer terug van weggeweest. Het is een ideaal cadeau voor onder de kerstboom. Deze kun je dan meteen gebruiken om de mooiste foto’s te schieten tijdens het kerstdiner. 

Genoeg kerst decoratie

Een kerst foto is niet compleet zonder kerst decoratie. Zorg dat je genoeg attributen hebt verzameld, zodat je later altijd terug ziet dat dit een kerstfoto is. Een kerstboom is natuurlijk een perfect attribuut. Verzamel de hele familie voor de boom voor de jaarlijkse kerst foto. Vergeet ook vooral geen kerstmuts op te zetten. Qua kerst sfeer en decoratie maak je de foto dan natuurlijk helemaal af. 

Je kunt ook denken aan kerstsokken en kersttruien bijvoorbeeld. Die maken niet alleen de foto compleet, maar ook jouw outfit. Meer kerst dan dat kun je bijna niet uitstralen. Eventueel kun je nog kerstballen vasthouden, net als wat kerstslingers en andere decoratie. 

Vermijdt de flits

Als het even kan, kun je beter de flits uitzetten op de camera. Het lijkt dan misschien wel donker, maar een flits maakt je heel blits. Bovendien komt de decoratie dan ook niet tot zijn recht. De kerstboom ziet er dan opeens heel anders uit en dat wil je voorkomen. 

Wat je nog meer wil voorkomen is dat iedereen zijn make-up uitloopt, omdat jij met een flits aan het fotograferen bent. Bovendien zul je dan ook niet iedereen goed op de foto krijgen. Door de flits zullen er altijd mensen zijn die hun ogen dicht hebben. Dat helpt je natuurlijk niet om een leuke familiefoto te schieten. 

Je kunt beter wat extra lichtjes aan doen of de foto maken met een ring lamp in de buurt. Met een paar tieners en twintigers in de familie is zo’n ring lamp vast al snel gehaald. Zo kun je de beste foto’s schieten deze kerstdagen. 

Iedereen op de foto

Je maakt immers foto’s ter herinnering. Daarom is het wel belangrijk dat iedereen op de foto staat. Gelukkig kun je altijd met de self timer op je telefoon een goede foto schieten. Met een beetje geluk heb je na een paar shots de perfecte familiefoto te pakken. Die kun je mooi verzamelen in het jaarlijkse fotoboek

Het voordeel van zo’n familiefoto schieten met je telefoon is dat iedereen deze meteen kan bekijken. Bovendien kan deze ook meteen gedeeld worden op verschillende social media kanalen. Zo zie je maar weer dat het heel geschikt is om met jouw telefoon te fotograferen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.