Maak de feestdagen persoonlijker dit jaar

Kerstballen met Foto

We leven allemaal steeds vaker in onze eigen bubbel. We hebben het druk met alle ballen in de lucht houden en maken daardoor te weinig tijd voor elkaar vrij. Kerst wordt op die manier wel echt het moment van hereniging. Eindelijk weer met z’n allen samen zijn. Je kunt dan traditioneel cadeaus onder de boom leggen, maar je kunt het ook geheel anders uitpakken dit jaar. Wij delen wat ideeën, waar je hopelijk inspiratie uit kunt halen. 

Werken voor de cadeaus

Je kunt net als elk jaar allerlei pakjes onder de boom leggen. Dat is leuk om de traditie hoog te houden, maar wat nou als je het dit jaar anders aanpakt? Laat ze maar eens werken voor de cadeaus die ze krijgen. Je hebt er immers veel tijd, geld en energie in gestoken, dus dat verdiend wel wat meer aandacht. 

Verstop de cadeaus bijvoorbeeld in huis voor de kinderen. Zo moeten ze zelf hun cadeau gaan zoeken. Dit idee is natuurlijk veel praktischer met een kind. Anders verraad iemand misschien al waar het cadeau van zijn broertje of zusje verstopt ligt. 

Met meerdere kinderen zou je het ook eventueel in etappes kunnen verdelen. Na het vinden van het eerste cadeau, ga je het andere pas verstoppen. Door dit uit te voeren is iedereen er veel meer bij betrokken en is het ook nog speels voor de kinderen. Ze krijgen op die manier net iets meer de aandacht dan wanneer ze alleen de cadeaus uitpakken. Dit maakt het persoonlijker. Bovendien leren ze op die manier ook te werken voordat ze iets krijgen. Mooie les die je ze mee kunt geven, voornamelijk met kerst.

Gepersonaliseerde Babyromper

Personaliseer het diner

Ben jij dit jaar weer de host van het kerstdiner? Strijkt de hele familie weer neer onder jouw dak? Dan zou het mooi zijn als jij wordt uitgesloten met het kopen van cadeaus. Je verzorgt al een groot diner, dus dat moet al een cadeau op zichzelf zijn. Bovendien kost dat ook bergen met geld.

Wil je toch iets betekenen? Zorg dan voor gepersonaliseerde glazen bijvoorbeeld. Zo kun je zelf voor een tafelindeling zorgen, door middel van de glazen uit te stallen. Het glas mogen ze natuurlijk daarna weer mee naar huis nemen. Zo doe je ook mee met het geven van cadeaus, alleen dan op een andere manier. 

Zo’n persoonlijk cadeau doet het ook nog eens goed. Er zijn vast maar weinig gasten die een wijnglas hebben met zijn of haar naam erop. Naast wijnglazen valt er natuurlijk nog veel meer te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan borden, servetringen of de servetten zelf. Allemaal accessoires die je nodig hebt voor het diner, maar die het etentje nog wat persoonlijker kunnen maken.

Traktatie mee naar huis

Met de feestdagen krijg je soms toch nog wat ongelijkheid. Voor het ene nichtje wordt er veel geld besteed, terwijl het oudere neefje weer dat goedkope speelgoed krijgt. Natuurlijk is altijd de les dat je blij moet zijn met wat je krijgt, alleen is de ongelijkheid helaas te zien.

Geef daarom dit jaar iedereen een origineel kerstcadeau. Alleen geef je iedereen wel dezelfde. Denk bijvoorbeeld aan een adventskalender met foto. Het cadeau is origineel en persoonlijk. En je krijgt er geen scheve gezichten van, want iedereen krijgt dezelfde. Hierdoor heeft iedereen evenveel chocolaatjes. 

Een adventskalender is natuurlijk ook geschikt voor alle leeftijden. Het is leuk voor de kinderen, maar als ouder ben je ook maar al te blij met al die chocolade. Natuurlijk zijn er nog veel meer persoonlijke kerstcadeaus te bedenken. Dat is ook totaal afhankelijk van je budget en of anderen bijvoorbeeld ook mee betalen aan het diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *