De mooiste herinneringen die er zijn, zijn foto’s

Foto's

Er wordt vaak gezegd dat je moet genieten van het moment. Dat je zonder camera’s erbij veel meer kan genieten. Aan de ene kant zijn we het daar mee eens. Aan de andere kant zijn foto’s de mooiste herinneringen die je kunt hebben. Je kunt er namelijk altijd op terug kijken. Foto’s zijn ook een verzameling van momenten die je hebt meegemaakt, die je anders was vergeten. Lees in dit artikel wat je zoal met deze mooie herinneringen kunt doen.

Maak een fotoboek

Misschien is dit wel het meest vanzelfsprekende: een fotoboek maken van jouw geprinte herinneringen. Vroeger werden deze boeken veel vaker gemaakt en was dat heel normaal. Gelukkig komen ze nu ook weer helemaal terug. Voornamelijk door de jongere generatie worden fotoboeken helemaal teruggebracht. Voor veel verjaardagen worden fotoboeken gemaakt met herinneringen van de afgelopen jaren.

Een fotoboek is eigenlijk letterlijk een verzameling van foto’s. Dat kun je maken van jarenlange herinneringen, maar ook bijvoorbeeld van een leuke vakantie. Op die manier heb je alle foto’s bij elkaar. Er zit ook wel een nostalgisch randje aan, omdat het vooral vroeger werd gedaan. Jouw ouders en grootouders hebben vast nog fotoboeken vol met allerlei herinneringen. 

Tegenwoordig verzamelen we alles op onze smartphone. Toch zie je wel dat er steeds meer interesse weer komt in wegwerpcamera’s en de polaroid foto’s. Herinneringen zijn ook namelijk veel leuker als ze tastbaar zijn. Zo kun je er altijd op terugkijken. Eerlijk is eerlijk je bladert sneller een fotoboek door dan je hele fotorol op jouw telefoon.

Creëer een fotowand

Foto’s zijn er om te delen. Op veel foto’s ben je trots en die wil je dan ook graag laten zien aan andere mensen. Het is dan ook een leuk idee om een fotowand in huis te creëren. Hierdoor zorg je meteen voor veel meer kleur in de woning. Met een zo’n wand vol foto’s kun je de rest van het interieur redelijk basic houden. 

Laat alle foto’s afdrukken en speel daarin een beetje met de verschillende afmetingen. De volgende stap is om er fotolijsten voor aan te schaffen. Als je een strakke inrichting hebt, kun je het beste voor dezelfde lijst gaan, in dezelfde kleur, maar in verschillende afmetingen. Dat maakt het speelser op de muur. Het is natuurlijk wel even passen en meten, maar dat maakt het ook wel weer een leuke uitdaging.

Het hoeven trouwens niet eens foto’s van jezelf of je gezin te zijn. Het kunnen natuurlijk ook foto’s zijn die je hebt gemaakt tijdens mooie reizen bijvoorbeeld. En als je niet zo graag foto’s maakt, dan kies je toch gewoon voor een poster wand. Wat je met foto’s kunt, kun je ook met posters doen. Het gaat in principe om het zelfde idee.

Het mooiste cadeau

Foto’s zijn het mooiste cadeau die je iemand kan geven. Het is namelijk een ingelijste herinnering, waar je meteen aan terug denkt. Achter zo’n foto kunnen heel wat emoties schuil gaan. Denk bijvoorbeeld aan een jarenlange vriendschap of een prachtige reis. Zulke foto’s roepen alleen maar tevredenheid en liefde op. 

Je kunt zoveel creëren met foto’s. Tegenwoordig kun je die op allerlei producten laten drukken om een mooi cadeau te creëren. Al is een fotoboek vol herinneringen ook nog steeds een mooi cadeau om te geven. 

Herinneringen zitten namelijk niet vanzelfsprekend in iemand zijn hoofd. Om wat voor redenen dan ook kun je heel wat momenten zijn vergeten. In dat geval kun je van geluk spreken dat je de foto’s nog hebt. Een verzameling van al die herinneringen is dan al helemaal een mooi cadeau. Zo kun je samen een reisje maken door alle herinneringen van de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *