Deze momenten moet je vastleggen in 2023!

Foto's nemen

Het is belangrijk om te genieten van de gebeurtenissen wanneer ze aan de gang zijn. Toch is het ook belangrijk om hier en daar een foto te maken. Het zijn herinneringen die je hopelijk je hele leven bij je kunt dragen. Welke momenten je het beste allemaal vast kunt leggen dit jaar, lees je in dit artikel.

Alle dagjes weg

Of je nu weg gaat met jouw partner, de kinderen of met de vriendengroep, het is belangrijk om die momenten vast te leggen. Trommel iedereen bij elkaar en laat iemand een mooie groepsfoto schieten. Het zijn herinneringen waar je zelf plezier aan beleeft, maar ook je kinderen als ze ouder zijn. Voor hen is het ook leuk om te zien hoe papa en mama er vroeger uitzagen. Bovendien zijn het mooie herinneringen om op terug te kijken, mocht iemand komen te overlijden. 

Probeer tijdens zulke uitjes ook hier en daar wat spontane foto’s te maken. Die zijn zoveel leuker dan geposeerde plaatjes. De ander is je vast en zeker dankbaar dat jij die herinneringen voor ze hebt vastgelegd. 

De jaarlijkse verjaardagen

Elk jaar vier je natuurlijk weer dat je er een jaartje bij mag tellen. Soms wordt dat ouder worden uitgebreid gevierd en de andere keer eet je alleen een stukje gebak. Of je het nu klein of groot viert, leg de momenten vast. Zet verschillende mensen bij elkaar op de foto. Op dat moment zitten ze daar misschien niet op te wachten. Alleen later zijn ze je er heel dankbaar voor. Het leuke is ook om daar een wegwerpcamera voor aan te schaffen. Zo is het voor jezelf ook een verrassing hoe de foto’s uiteindelijk zijn geworden. 

Al de vakanties 

Of je nu op een camping neerstrijkt een paar kilometer van huis of dat je een lange reis maakt door Thailand. In beide gevallen is het belangrijk om zo hier en daar momenten vast te leggen. In jouw hoofd kun je de herinneringen nog duizend keren afspelen, totdat je dat niet meer kunt. We kunnen vroeg of laat allemaal aan geheugenverlies gaan leiden. Helaas hoort dat erbij. In zulke gevallen ben je blij dat je de vakantiefoto’s nog op papier hebt of dat ze op jouw telefoon staan.

Bovendien leg je natuurlijk niet altijd momenten vast voor jezelf. Soms is het ook gewoon leuk om die momenten met je dierbaren te delen. Voornamelijk als je ver weg bent geweest. Het thuisfront kan zich niet voorstellen hoe je op vakantie hebt rondgetrokken. Met een paar foto’s kunnen zij dat zich ook een beetje visualiseren. 

Alles wat je viert

Als er reden is om iets te vieren, dan is er ook een reden om er een foto van te maken. We moeten als mensen toch er meer voor kiezen om momenten te vieren. Of je zoon of dochter nou naar een nieuwe school gaat of dat je zelf een nieuwe baan hebt, het zijn mijlpalen die gevierd moeten worden. En bij elke mijlpaal hoort natuurlijk een bijpassende foto.

Het leven moet immers gevierd worden voordat het te laat is. En dat geldt nou ook precies voor foto’s. Je kunt ze maar beter maken voordat het te laat is en je er spijt van krijgt. Momenten die zijn geweest kun je namelijk niet meer vastleggen. Het kan zomaar zijn dat je dierbaren wegvallen en dan zijn de foto’s een van de weinige tastbare herinneringen die je hebt. Dat geldt ook voor de vakantiefoto’s, waar we het eerder over hadden. 

Kies daarom ook steeds vaker voor polaroid en wegwerpcamera’s op feestjes. Zo heb je namelijk reden om ze af te laten drukken. Bovendien worden de foto’s daar soms veel leuker van. Je hebt maar weinig pogingen om een geslaagde foto te krijgen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.