Creatief met foto’s

Fotoboek Maken

Creativiteit is een brede eigenschap. Als je al een beetje creatief bent, kun je heel wat dingen maken en ontwerpen. In dit artikel nemen we foto’s als voorbeeld. Daar kun je heel creatief mee zijn. Wat je er zoal mee kunt doen lees je natuurlijk hieronder. Leuk om eens uit te testen met de kinderen tijdens de schoolvakanties bijvoorbeeld.

Maak een scrapbook

Een scrapbook is eigenlijk een plakboek. Deze ken je vast nog wel van vroeger. Uren lang kon je daarin plakken, met allerlei foto’s die je tegen was gekomen in tijdschriften bijvoorbeeld. Je kunt zulke plakboeken natuurlijk nog steeds maken. Het kunnen ook een soort moodboards zijn, die nu steeds vaker online worden gemaakt.

Een scrapbook kun je ook maken met foto’s van jezelf of die je zelf hebt gemaakt. Je kunt er dan nog allerlei leuke stickers bij plakken en verhalen bij schrijven. Zo maak je het wat levendiger dan een standaard fotoboek. Dat maakt het ook vele malen leuker. Bewaar daarom ook altijd zo veel mogelijk bonnetjes en tickets ergens van. Die kun je dan allemaal bij de foto’s plakken. 

Maak een foto muur

Er zijn natuurlijk heel veel mensen die een fotomuur in huis hebben. We kunnen ons voorstellen dat je de creativiteit hierachter niet helemaal begrijpt. Toch is het zeker een creatieve klus. Je moet ten eerste al foto’s uitzoeken. Dat kan een behoorlijke creatieve opgave worden. Vooral als je een fotomuur wil creëren in een bepaalde tint. Denk bijvoorbeeld aan foto’s met pastel- en of beige tinten. 

Daarnaast is het ophangen ervan natuurlijk ook nog een creatief klusje. Het moet allemaal waterpas hangen en overal moet dezelfde afstand tussen zitten. Het mooiste is ook om met verschillende afmetingen te werken. Combineer een XL fotolijst bijvoorbeeld met een aantal kleinere formaten. De creativiteit zit in het feit dat je er een passend geheel van moet zien te maken. Dat kan nog best een aardig klusje worden. Daarom is het leuk om dit met de kinderen te doen. Zo kunnen ze er nog iets van leren.

Verschillende spelletjes maken

Je kunt met foto’s verschillende spelletjes maken. Een van de bekendste spellen is wellicht memory. Daar kun je een eigen persoonlijke variant van maken door foto’s te gebruiken. Om het wat moeilijker te maken, kun je natuurlijk foto’s kiezen die veel op elkaar lijken. Dat maakt het spelen van het spel ook vele malen leuker.

Zo kun je niet alleen memory ontwerpen, maar ook kwartetspel bijvoorbeeld. Het werkt in principe hetzelfde natuurlijk. Pak een stel foto’s van een bepaalde vakantie bijvoorbeeld. Daar kun je best een kwartetspel van maken. 

Een andere optie is om een foto af te laten drukken op een puzzel. Ook dat is leuk om met kinderen te doen. Zoek samen een leuke foto uit en laat die afdrukken op een puzzel. Met een beetje geluk komt de puzzel in de vakantie binnen en kun je die samen gaan leggen. 

Daarnaast is ‘Wie is Het’ natuurlijk ook een bekend kinderspel. Hierbij heb je een heel set met fotootjes. Jij moet uitzoeken wie je wil zijn. Aan de ander is het de taak om te raden voor welke persoon jij hebt gekozen. Zo’n spel kun je natuurlijk ook maken met foto’s van de familie. Leuk om met de kinderen te ontwerpen en daarna samen te spelen. Het is ook een leuk idee om cadeau te doen met een verjaardag. 

Zo zie je maar weer dat je heel creatief kunt zijn met foto’s. Zo zijn er nog honderden dingen te verzinnen die je zou kunnen maken en ontwerpen. Met een beetje creativiteit en foto’s kun je al veel maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.