Zo maak je de mooiste foto’s op vakantie

Man met Fotocamera in New Zeeland

Op vakantie gaan met het gezin of je partner is natuurlijk het leukste wat er is. Na zo’n trip heb je een heleboel nieuwe herinneringen gemaakt. Het is natuurlijk wel fijn als je een paar van die herinneringen vast hebt kunnen leggen. Zo kun je er later nog een keer op terugkijken. Alleen hoe maak je nou de mooiste foto’s op jullie vakantie? En aan wat voor foto’s moet je bijvoorbeeld denken? Wij leggen het uit in dit artikel.

Neem een fotocamera mee

Als je op vakantie gaat, neem je natuurlijk altijd je mobiele telefoon mee. Hoewel deze mooie foto’s maakt, adviseren wij toch om een professionele camera mee te nemen. De foto’s worden net wat scherper en professioneler. Als je herinneringen vastlegt, moet je het natuurlijk wel goed doen.

Dus of je nu een wintersport vakantie hebt geboekt of op een rondreis nieuw zeeland met travelessence.be gaat, neem altijd een fotocamera mee op reis. Je zult er geen spijt van krijgen achteraf. Zorg wel altijd dat je deze goed bij je houdt, zodat deze niet gestolen kan worden. Een koord voor om je nek is ook wel aan te raden, zo kan de camera niet kapot vallen.

Zorg voor afwisseling

Als je herinneringen vast wil leggen is het leuk om te zorgen voor afwisseling. Maak bijvoorbeeld foto’s van mooie plekken waar je komt tijdens de reis. Maar ook groepsfoto’s van het gezelschap. Zorg voor spontane foto’s van je kinderen en prachtige foto’s van je partner. De afwisseling maakt de fotoreeks compleet.

Als je alleen maar groepsfoto’s of foto’s van je kinderen maakt wordt het heel eentonig. Het oog wordt dan steeds naar de kinderen of de groep getrokken en daardoor valt de omgeving in het niet. Dat is juist wat je niet wil hebben. Je wil ook zoveel mogelijk mooie plaatjes van de omgeving hebben. Sommige reizen maak je immers maar één keer. Een uitzicht vastleggen is dan een heel verstandig idee.

Bovendien is het natuurlijk goed om af te wisselen tussen de camera en telefoons. Mocht er toch iets gebeuren met de camera, heb je altijd nog wat mooie foto’s op je telefoon staan. Hetzelfde geldt natuurlijk andersom. Onze ultieme tip is dan ook om een gedeeld album te maken met je reisgezelschap en daar alle foto’s in op te slaan. Mocht iemand zijn telefoon bijvoorbeeld verliezen, dan hebben de anderen alsnog de foto’s.

Maak een mooi tafelboek

Natuurlijk wil je al die herinneringen ook vastleggen in een mooi boek. De laatste tijd zijn tafel boeken helemaal in. Dit zijn, zoals de naam al doet vermoeden, boeken die je op tafel legt. Het zijn ook boeken waarin veel mensen hun vakantiefoto’s verzamelen. Zo’n boek maak je geheel digitaal met alle herinneringen van jullie reis en laat je daarna afdrukken. Dat afgedrukte boek kun je dan op tafel leggen als decoratie. Leuk voor bezoek om een keer doorheen te bladeren.

Natuurlijk is het maken van fotoboeken al jaren populair. Voornamelijk fotoboeken met al je vakantiefoto’s. Sommige mensen maken het ook helemaal zelf met uitgeprinte foto’s en bonnetjes van de hele reis. Het wordt dan een soort scrapbook, wat ook heel leuk is overigens. In dat geval kun je ook de vliegtickets nieuw zeeland erin meenemen. Dat is namelijk waar jullie reis mee begint.

Wat voor fotoboek je ook maakt, maakt in dit geval niet uit. Het gaat erom dat je jouw herinneringen hebt kunnen bundelen. Dat is leuk voor de kinderen om later terug te kijken, maar ook zeker voor jezelf. Gun jezelf dan ook zo’n mooi tafel- en/of scrapbook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *